Institutionerna är mycket kort på BTC-framtider; ETH-priset kunde drabbas av $ 400

Under helgen bröt BTC ett par viktiga hinder nära 11 500 $ och 11 600 $ nivåer. Toppkryptot kapitaliseras på en fast stödbasis över 11 350 $ -nivån för att påbörja en stadig återhämtningsvåg mot den amerikanska dollarn.

Vid tidpunkten för den här artikeln skriver BTCUSD- paret till 11 769 $ och markerar en 1,13% vinst i timdiagrammet

För att accelerera högre måste flaggskeppstillgången rensa $ 11 790-motståndet, vilket skulle öppna dörrarna för att priset ska nå $ 11 800.

Ett framgångsrikt stäng över $ 11 800-nivån kan ge BTC fart att växa mot $ 12K-barriären under de kommande sessionerna.

På nedsidan, om BTC-priset inte lyckas hålla nivån på 11,7 000 USD, kan det bli en ny avslag och en baisseartad reaktion. Den efterföljande tillbakadragningen kan ta tillgången mot stöd nära 11 520 USD.

Institutionella investerare har BTC Futures

Bitcoin har varit en favorit bland investerare efter att den återhämtat sig från marknadskraschen i mitten av mars för att bli den årets bästa makrotillgången.

BTC: s inspirerande pristävling i år, som nyligen drev tillgången till höjder på 12 400 dollar, har till synes fått många uppmärksamhet på Wall Street.

Till exempel, Paul Tudor Jones, en miljardär hedgefondförvaltare, offentliggjordes med sitt godkännande av kungen krypto, och andra följde efter .

Trots det växande institutionella intresset för BTC är mycket av Wall Street för närvarande kort på tillgången enligt data från Chicago Mercantile Exchange (CME).

Som framgår av diagrammet ovan som delas av kryptodataspåraren „Utfoldad“ har institutionella handlare på CME-börsen för närvarande -3 119 BTC-kontrakt öppna.

Denna minskning av öppna kontrakt markerar en låg tid genom tiden för detta värde, vilket indikerar att de flesta Wall Street-institutioner är baissiga på Bitcoin.

Effekten av att institutionella investerare öppnar en så massiv kort position kan vara en BTC-prisnedgång på kort sikt.

ETH Pris kan inte stanna under $ 400 mycket längre

Efter att ha klättrat från $ 379 för att lyckas bryta över motståndet på $ 385, verkar det som att ETH bildar en anständig stödbas över $ 390. I skrivande stund är ETH / USD upp 1,76% till sitt pris på $ 398 med nästa nyckelmotstånd nära $ 400-nivån.

Analytiker tror nu att den näst största kryptot inte kommer att fastna under $ 400 för länge efter den senaste styrkan .

Denna optimism kommer efter att ETH-priset framgångsrikt brast över en nyckelkontrakts triangel som bildades med motstånd nära 395 $ på diagrammet nedan.

Comments are disabled